Wednesday 29. May 2024

Heinkel He-115 prosjektet

BJØRN N. SKOGEN

Nå kan vi gratulere hverandre! Bassenget for vår He-115 er utgravd, og støpingen i full sving. Vi er kommet til «the point of no return». Ingen vei tilbake for nå er det I gang, og sneballen ruller. Dette oppildner entusiastene til å legge ryggen til og bli med på prosjektet, for tiden for heving nærmer seg med store skritt! Hver mann og hver hånd er et viktig bidrag!

«Jeg kan ikke skru!! « eller «Jeg kan ikke løfte tungt!!» er ikke argument nok til å holde seg hjemme. Kan du servere vafler? Kan du kjøre et lite ærende? Kan du betjene kaffemaskinen, eller skjenke fra en termos? Kanskje hjelpe til med registrering av komponenter? Her er det mange jobber som venter i dette store prosjektet, og derfor er hver eneste hånd en god hjelp i rette retning.

1334617429_er1

Her ser vi guttene og læreren fra Godalen Videregående Skole i ferd med bunnstøpingen. Dette ser ut til å bli en spennende oppgave for museet, og i tillegg til at vi ved ferdigstillelse, får et unikt utstillingsobjekt uten sidestykke, vil et slikt arbeide styrke samholdet i Venneforeningen, hvor det kommer til å ble et sted hvor alle trives og koser seg om felles interesser!